«

»

nov 30

A munka és a jövedelem közötti összefüggés egyre kevésbé nyilvánvaló

1378302_738581679491710_17527125_nA garantált alapjárandóság bevezetése következtében, minden olyan ma még döcögős folyamat megszűnik, amelyek túlterhelik a gazdaságot és a társadalmat feleslegesen.

„Aki nem akar dolgozni, ne is egyék” (2Tessz 3,10). E Pál apostolnak tulajdonított bibliai mondatot sokan idézik mostanában előszeretettel – a forrást többnyire nem is jelezve, ám szinte sohasem irigység nélkül –, mondván: dolgozzanak meg azok is a pénzükért, akiknek „büdös a munka”.

De vajon van-e ma bármiféle realitása ennek a szigorú követelésnek? A csaknem tízmilliós Magyarországon például három és félmillió ember számít aktív keresőnek, s közülük jó, ha 1,8 milliónak van legalább minimálbéren bejelentett munkaviszonya. Ők volnának, akik arcuk verítékével dolgoznak – még a többiek helyett is?

Aligha. Rengetegen végeznek munkát anélkül, hogy bármiféle fizetséget remélnének cserébe – és sokan keresnek rengeteg pénzt anélkül, hogy akár egy percet is dolgoznának érte. A munka és a jövedelem közötti összefüggés egyre kevésbé nyilvánvaló. ”

“Az igazi megoldást csak egy olyan érvényes és hatékony társadalmi értékrend kialakulása és érvényesülése hozhatja meg, mely azonfelül, hogy társadalmi értékvilágunkat regenerálja, a valóságban is egyaránt képes biztosítani a társadalmi igazságosságot az aránytalansággal, a visszaéléssel és a birtoklás merevségével szemben és az értékes társadalmi szerepviselés tiszteletét és tekintélyét az illetéktelenséggel és az anarchiával szemben.”

Bibó I.

- Azaz, ezt az érvényes társadalmi értékrendet segítheti elő, és biztosíthatja be a Garantált alapjárandóság alanyi jogon – korszerűen; személyre szabottan ajánlott képzésekkel, felnőtt oktatással összekötött intézménye.

 

- Figyelem, ez év január 14-én lezárult az aláírásgyűjtés!

Írd alá magadnak és így mindenkinek is az alapjövedelem bevezetését szorgalmazó Európai polgári kezdeményezést.

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/index.do?lang=hu

Terjeszd, oszd meg, magadért, mindenkiért! Hívd meg ismerőseid + 1 aláírásra.


Warning: htmlentities(): charset `iso-8859-2' not supported, assuming utf-8 in /home/www-data/wesiman3/wp-includes/general-template.php on line 1636

Warning: htmlentities(): charset `iso-8859-2' not supported, assuming utf-8 in /home/www-data/wesiman3/wp-includes/general-template.php on line 1636

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>